STUDIO C ARCHITECTS

DE YANG HEALTH RESORT


Porject Type: Hospitality

Location: Chengdu, China

Size: 300,000 SF

Status: Proposal


Modeled after the traditional Chinese courtyard, the De Yang Health Resort receives its patrons in a tranquil Zen garden. Each wing surrounding the garden houses resort amenity programs, establishing uninterrupted physical and visual connections to nature for the occupants. The large roofs supported by columns allude to tree canopies in forests. Wood construction with glass was adopted to further enhance the immersive experience in nature. Beyond the main resort house, the continuing main axis is flanked by individual resort residences that take advantage of the site. The grounded dwellings are surrounded by reflecting pools, while the elevated dwellings stand on pilotis and level at the height of tree canopies.